Miele wasmachines

Miele is de merknaam voor een Duits familiebedrijf. Het merk is opgericht in 1899 door Carl Miele en Reinhard Zinkann in Gütersloh, Duitsland. Oorspronkelijk is het merk begonnen met de productie van melkcentrifuges en botermachines. Kort hierop is Miele ook gestart met de fabricage van rijwielen. Naast motorfietsen, produceerde het merk voor de Eerste Wereldoorlog ook auto's. In de jaren vijftig behoorde Miele zelfs tot de één van de grootste fabrikanten van motorfietsen. In 1960 is Miele hiermee gestopt en is zich meer gaan richten op huishoudelijke apparaten. Eind twintigste eeuw is, door overname, Miele ook nog enige tijd fabrikant van keukenmeubilair geweest. In 2005 is het bedrijf hier echter mee gestopt. Het slogan van het bedrijf is: Miele, er is geen betere. Sinds 1955 wordt deze slogan in Nederland gebruikt. Het merk kenmerkt zich door een bovengemiddelde aanschafprijs maar uitstekende kwaliteit. Een apparaat van Miele wordt ook wel onverslijtbaar genoemd door deze hoge kwaliteit. In Nederland is het merk bekend van onder andere de stofzuiger, de koelkast en uiteraard de wasmachine. Miele maakt wasmachines in allerlei vormen en maten. De wasmachines van Miele kenmerken zich door een degelijk ontwerp met de nieuwste technologieën. Een aantal van de innovatieve en vooruitstrevende technologieën van een Miele wasmachine zijn: het automatische doseersysteem TwinDos, de stoomfunctie SteamCare, het Navitronic TouchControl bedieningspaneel en de Thermo SoftCare trommel.

TwinDos Miele wasmachine

Het TwinDos systeem van een Miele wasmachine zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid wasmiddel wordt gedoseerd gedurende de wasbeurt. Aan de onderzijde van de wasmachine zijn twee uitneembare voorraadtanks gemonteerd. Deze voorraadtanks kun je vullen met wasmiddel voor de witte was en voor de bonte was. Vervolgens bepaalt de wasmachine welk wasmiddel, hoeveel wasmiddel en wanneer het wasmiddel nodig is gedurende de wasbeurt. Zo voorkom je, dat je per ongeluk te veel gebruikt, en hoef je niet elke wasbeurt nieuw wasmiddel toe te voegen. Een andere innovatieve technologie van Miele is de SteamCare technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat het textiel na de wasbeurt tot 50 procent minder gekreukt is. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van stoom gedurende de wasbeurt. Bij veel kledingstukken zal strijken na het wassen niet meer nodig zijn. Er kan gekozen worden voor het programma Gladstomen, waarbij kleding tegelijkertijd wordt gewassen en gestreken. Ook kan gebruik worden gemaakt van Finish Stoom waarbij gewassen kleding achteraf behandeld wordt met stoom. Het type stoomprogramma hangt af van het soort kleding dat wordt gewassen. Diverse wasmachines van Miele zijn uitgevoerd met een Navitronic TouchControl bedieningspaneel. Dit paneel is zonder knoppen uitgevoerd en bestaat enkel uit een aanraakscherm. Met dit paneel kun je maximaal 10 eigen veel gebruikte wasprogramma's opslaan. Hierdoor kun je in een paar klikken jouw wasmachine het gewenste wasprogramma laten draaien. Daarnaast zijn tegenwoordige diverse Miele wasmachines uitgevoerd met een Thermo SoftCare wastrommel. Deze wastrommel bestaat aan de binnenkant uit een honingraatstructuur. De wasmachine zorgt voor een laagje water tussen de binnenkant van de trommel en de kleding in de wasmachine. Hierdoor wordt de kleding tijdens het ronddraaien voorzichtig en zachtjes door de trommel heen bewogen. Je wasgoed is na de wasbeurt bijna niet gekreukt. Daarnaast zorgt dit systeem er ook voor dat jouw kleding minder snel slijt. Als je de optie voorstrijken aanklikt wordt aan het einde van de wasbeurt de trommel verwarmd. De kleding wordt hierdoor al glad gemaakt in de trommel, waardoor het strijken van kleding praktisch niet meer nodig is.

Mogelijkheden

Benieuwd naar de mogelijkheden die een Miele wasmachine jou te bieden heeft? Kijk dan op onze website en kies vandaag nog jouw nieuwe wasmachine uit in onze shop. Heb je hulp nodig bij jouw keuze? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren jouw graag om de beste keuze te maken.