Electrolux Wasmachines

Electrolux is een Zweeds bedrijf en de grootste fabrikant ter wereld van huishoudelijke apparatuur. Het bedrijf bestaat al sinds 1919. De producten van Electrolux worden gezien als A-merken. Dat geldt voor zowel het merk Electrolux zelf als andere merknamen die ook eigendom zijn van het Zweedse bedrijf zoals AEG en Zanussi.

Electrolux is voornamelijk actief in Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Anno 2022 is het bedrijf toonaangevend in de wereld van huishoudelijke apparatuur. De Zweden investeren veel in research om hun producten steeds weer met innovatieve toepassingen op de markt te brengen. Daarnaast besteden ze ook veel aandacht aan het design van hun ontwerpen.

Waarom zou ik een Electrolux wasmachine kopen?

De wasmachines van dit merk staan bekend om hun kwaliteit van centrifugeren en het wassen zelf. Ook staan ze bekend om hun lange levensduur waarbij niet aan de kwaliteit van wassen wordt ingeboet. Een Electrolux wasmachine op leeftijd levert nog steeds schone was die goed gecentrifugeerd uit de wastrommel tevoorschijn komt.

Bij een door reparateurs ingevulde enquête over wasmachines kwamen die van het merk Electrolux als één van de beste uit de bus. En het oordeel van ervaren wasmachine reparateurs is goud waard. Voor de aanschaf van een wasmachine moet een fors bedrag worden betaald en daar wil je dan wel jarenlang plezier voor terug krijgen. Electrolux wasmachines weten dat plezier te geven met het leveren van schoon en fris wasgoed. Jaar in, jaar uit.

Electrolux fabriceert ruim honderd jaar huishoudelijke apparatuur. Bij dure aankopen is het voor jou als consument altijd prettig om te weten dat je een wasmachine koopt bij een bedrijf dat al een eeuw kennis en expertise in huis heeft. Anders gezegd, ze weten wel hoe ze een goede wasmachine moeten bouwen. Hun lange bestaan geeft nog een voordeel. Als consument weet je namelijk dat je een wasmachine aanschaft van een betrouwbare fabrikant. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met de wasmachine, dan mag je rekenen op een goede en adequate service van Electrolux. Want ook in hun garantieregeling en service zijn ze toonaangevend.

Mocht je wasmachine kapot gaan nadat de garantietermijn is verstreken, dan heeft Electrolux de beschikking over een groot aanbod van onderdelen. Die ook nog eens makkelijk te bestellen zijn via internet. Bij kleine reparaties kun je de levensduur van je wasmachine aanzienlijk verlengen. En het kost je niet gelijk de aanschaf voor een nieuwe wasmachine.

Welke Electrolux wasmachine past bij mij

Electrolux heeft een groot aanbod van wasmachines. Er zit verschil in het vulgewicht van wasmachines. Zo heb je wasmachines met een vulgewicht van 5 kilo, maar ook van 10 kilo. Er bestaan nog grotere wasmachines, maar die zijn voornamelijk geschikt voor verenigingen en sportclubs waar het wasgoed van hele teams wordt gewassen. Een stelregel luidt dat voor een huishouden met 2 personen een vulgewicht van 6 kilo volstaat. Voor een huishouden met 4 personen volstaat een vulgewicht van 8 kilo. En voor een huishouden van 5 personen of meer volstaat een wasmachine met een vulgewicht van 8-10 kilo.

Groter is niet altijd beter wat wasmachines betreft. Een volle wastrommel levert schoner wasgoed dan een half gevulde wasmachine. Electrolux biedt een ruime keuze van wasmachines met een laag vulgewicht en met een hoog vulgewicht. Het toerental van de wasmachine is ook belangrijk. Het toerental bepaalt hoe vaak de wasmiddel draait per minuut tijdens het centrifugeren. Hoe hoger het toerental, hoe droger het schone wasgoed uit de wastrommel tevoorschijn komt. Voor grote huishoudens is dit extra prettig. Wasgoed hoeft minder lang te drogen, dus kan de volgende was eerder worden opgehangen. En hoe droger wasgoed in de droogmachine wordt gestopt, hoe minder lang deze aanstaat. En dat kost aanzienlijk minder energie. Electrolux wasmachines beschikken over een toerental van 1200, 1400 en zelfs 1600 toeren.