Hoover Wasmachine

Als je aan een merk wasmachine denkt, zal Hoover misschien niet zo snel in je hoofd opkomen. Toch timmert deze, van oorsprong Amerikaanse, wasmachineleverancier al jaren aan de weg. Sterker nog: Hoover was een van de eerste merken die met een wasmachine op de markt kwam. Nog steeds kun je deze wasmachines kopen. Hoe dit werkt, wat de kwaliteit is en waar je op moet letten, lees je in deze blog.

Over het merk Hoover

Het merk Hoover ontstaat in het begin van de twintigste eeuw in Ohio, Verenigde Staten. Henry William Hoover gaat op dat moment de eerste stofzuigers ter wereld produceren. De stofzuigers groeien uit tot een begrip. Vanaf de Tweede Wereldoorlog volgt opnieuw een primeur voor Hoover. Het merk komt dan met de eerste wasmachine ter wereld komt. Hiermee verovert het bedrijf ook de Britse en later de West-Europese markt. Op dit moment is het concern in handen van de Chinese multinational Haier. De naam Hoover is gebleven, alhoewel sommige machines ook onder de naam Haier op de markt komen.

Hoe hoog is de kwaliteit van Hoover wasmachines?

In Amerika is Hoover een zeer gerenommeerd merk, maar in Europa is het relatief onbekend. Toch zijn er op het internet testen te vinden waarin een wasmachine van Hoover getest wordt. Over het algemeen worden de wasmachines van Hoover beoordeeld als van gemiddelde kwaliteit. Ze zijn gunstig geprijsd en leveren voor die prijs een goede kwaliteit. Met wasmachines in het hogere, segment kunnen ze niet meekomen. Hoover behoort dus niet tot de A-merken. In het segment daaronder doet het merk het goed.

Wat vinden klanten van deze wasmachines?

Op het internet zijn diverse reviews te vinden over Hoover wasmachines. Natuurlijk heb je altijd mensen die ontevreden zijn en direct een slechte review plaatsen, maar hier moet je een beetje doorheen kijken. Gemiddeld genomen zijn de meeste klanten gematigd tevreden over Hoover wasmachines. Men is erg tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding. Minder te spreken is men over het centrifugeren van deze wasmachines. Veel voorkomende klachten zijn dat ze tijdens het centrifugeren veel lawaai maken en erg trillen.

Waar moet ik op letten als ik Hoover wasmachines ga vergelijken?

Als je wasmachines gaat vergelijken, is het belangrijk om een aantal punten mee te nemen:

  • Energieverbruik
  • Laadvermogen
  • Gebruiksgemak
  • Prijs


Het energieverbruik wordt aangegeven met een label. Hierbij is A het zuinigst en het minst zuinig is energielabel G. Het laadvermogen geeft aan hoeveel was je in een wasbeurt kunt wassen. Het minste laadvermogen is 5 kilogram en dit loopt op tot 9 kilo en meer. Met het gebruiksgemak bedoelen we hoe eenvoudig de machine te bedienen is. Denk hierbij aan zaken als de draairichting van de deur, informatie tijdens het wassen, het bedieningspaneel en of de wasmachine gemakkelijk schoon te maken is. Uiteraard is de prijs van een wasmachine ook belangrijk. De prijs hoeft in principe niet zoveel te zeggen over de kwaliteit, maar toch zijn de duurdere machines vaak ook beter.

Waar kan ik een Hoover wasmachine kopen?

Bij de bekende elektronicabedrijven als Mediamarkt, Coolblue en Expert kun je Hoover wasmachines kopen en heb je meestal ook de keuze uit meerdere machines. Het voordeel van kopen in een fysieke winkel is dat je er direct uitleg bij kunt krijgen van de verkoper. Als je een Hoover wasmachine online koopt, heb je een nog grotere keuze dan in een winkel. Je kunt op het internet te kust en te keur gaan en precies het model uitzoeken die het beste bij jou past. Vaak wordt de machine binnen 1 of 2 dagen bezorgd en aangesloten. Ook nemen bedrijven de oude wasmachine weer mee.