Hotpoint Ariston Wasmachines

Opgericht in het Amerikaanse Californië is dit Brits Amerikaanse merk voornamelijk bekend van zijn vaatwassers, koelkasten en wasmachines. In 1911 is dit merk door Earl Richardson van de grond gekomen. Pas enkele jaren later rond 1920 heeft het merk voet gekregen aan Britse bodem. In beginsel is dit merk begonnen met het maken van elektrische strijkijzers en kookplaten. Het merk het furore gemaakt door het eerste apparaat te maken dat zichzelf uit kon schakelen op het moment als de gewenste temperatuur is bereikt.

Waarom zou ik een Hotpoint Ariston wasmachine kopen?

Hotpoint Ariston heeft veel verschillende soorten wasmachines op de markt gezet. Zo zijn er duurdere varianten en goedkopere. Ook zitten er grote verschillen in de soort machine. Ze bieden uiteraard de bekende voorlader die vrijstaand is aan. Naast deze machine hebben ze ook de traditionele bovenlader in hun assortiment. Wil je liever een wasmachine inbouwen in een kast of keuken? Ook dat is voor Hotpoint Ariston geen probleem.

Welke Hotpoint Ariston wasmachine past bij mij?

Met de NM10823WFR heb je de goedkoopste Hotpoint Ariston voorlader die op dit moment verkrijgbaar is. Voor iets meer dan € 400,- heb je deze al in huis. Deze vrijstaande wasmachine heeft een groot laadvermogen. Met 8 kilo is dit voor de meeste huishoudens meer dan genoeg. Een tekortkoming van deze machine kan eventueel zijn dat hij relatief weinig toeren maakt. Met 1200 toeren is dit zeker niet eens van de meest sterke wasmachine. In de praktijk zal je hier echter niet veel van merken. Een programma met 1200 toeren zal in de meeste gevallen meer dan voldoende zijn. Met de uitgestelde start van drie, zes of negen uur heeft deze wasmachine een opvallende extra functie voor deze prijs. Ook het stoompakket is voor deze prijsklasse erg uitzonderlijk.

Wil je een duurdere variant in huis halen? Ga dan voor de AQD1171D69IDEU. Deze machine zal een kleine € 700,- kosten, wat gelijk terug te zien is in het design van de machine. Ook het toerental met 1600 toeren per minuut is goed te noemen. Uiteraard beschikt hij over alle functies die de NM10823WFR ook heeft. Daarnaast kun je genieten van een LCD scherm waarop alle programma's gekozen kunnen worden. Met 83 decibel aan geluid is het dan wel weer een relatief luide machine voor het bedrag. Er zijn veel andere opties te verkrijgen die goedkoper zijn en minder geluid maken. Misschien wel het grootste bijkomende voordeel bij deze machine is zijn droogfunctie. Het betreft namelijk een machine die het mogelijk maakt om je was ook gelijk te laten drogen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld kleinere huishoudens. Je hoeft dan niet twee grote losse machines aan te schaffen voor hetzelfde werk.

Goedkoopste Hotpoint Ariston wasmachine

De goedkoopste optie in het assortiment van Hotpoint Ariston is de bovenlader WMTG 722 H FR. Het kan in sommige situaties erg handig zijn om gebruik te maken van een bovenlader. Op het moment als je bijvoorbeeld een ombouw hebt waar je de wasmachine in wilt zetten is een bovenlader erg handig. Ook bij ruimtes die niet heel breed zijn is de WMTG 722 H FR een goede optie. Vaak als je een wasmachine aan het inladen bent met de deur open zal de gehele gang bezet zijn. Met een bovenlader heb je hier geen last van. Het inladen van deze wasmachine gaat daarnaast ook een stuk makkelijk dan een voorlader. Bukken is bij deze machine overbodig aangezien de was boven in de machine gaat. Qua specificaties doet deze machine het voor zijn prijsklasse ook vrij netjes. Met een toerental van 1200 toeren per minuut waarbij maximaal 76 decibel wordt gehaald is de WMTG 722 H FR redelijk stil te noemen.