Sharp Wasmachines

Als je aan Sharp denkt is de kans groot dat je niet direct aan wasmachines denkt. Deze Japanse multinational is in 1912 opgericht door Tokuji Hayakawa. Oorspronkelijk is het bedrijf begonnen met een pen, de zogenaamde Ever-Ready Sharp Pencil. De eerste elektronische producten waar dit bedrijf mee op de markt is gekomen zijn radio's. In de jaren die volgden bracht het merk steeds meer elektronische producten uit. Zo was Sharp het eerste merk van Japan dat een televisietoestel uit heeft gebracht in 1953. Dit was vlak na de beursgang van het Japanse bedrijf. Rond 1962 begon het merk dan ook uit te breiden naar andere landen. Sindsdien is Sharp een wereldwijd bekend merk. In de huidige tijd is Sharp voornamelijk bekend van het maken van printer en televisies. Toch doet het merk een goede poging op de markt van de wasmachines.

Waarom zou ik een Sharp wasmachine kopen?

Op dit moment heeft Sharp een redelijk aanbod van verschillende wasmachines. Het merk richt zich voornamelijk op de goedkopere wasmachines en de varianten voor de middenklasse. Voor net iets meer dan €300,- heb je namelijk al een nieuwe wasmachine in huis. De prijzen voor de middenklasse wasmachine lopen door tot ongeveer €600,-

Welke Sharp wasmachine past bij mij?

Voor de budgetvariant die Sharp op dit moment op de markt aanbiedt betaal je iets meer dan €300,-. Toch zijn de specificaties voor deze goedkope wasmachine zeer goed te noemen. Met de ESGFB8143W3BX haal je een wasmachine in huis die 8 kilo aan vulgewicht kan dragen. Dit maakt hem erg ruim voor zijn prijsklasse. Hiermee is deze wasmachine ook gelijk geschikt voor de grotere gezinnen. In totaal zijn er vijftien programma's te kiezen waarmee je de belangrijkste programma's altijd tot je beschikking hebt. Bij de duurdere varianten is er uiteraard meer te kiezen. De vraag is echter hoe vaak deze programma's daadwerkelijk gebruikt worden. Met het speciale programma van Sharp 'AllergySafe' heb je gelijk minder last van bacteriën en allergenen. In dit programma wordt er op een specifieke manier gewassen, die deze vervelende huisgenoten de deur zullen wijzen. Uiteraard zit er ook een kinderbeveiliging op deze wasmachine. Deze beveiliging zorgt ervoor dat de machine op geen enkel moment tijdens het programma geopend kan worden. Voor nog meer beveiliging is er een aquastop met overstroombeveiliging ingebouwd. Met behulp van deze functie zal de machine stoppen met draaien op moment als deze vol loopt. Het doordraaien van de wasmachine bij een volle trommel met water kan namelijk grote schade tot gevolg hebben.

Sharp middenklasse

Ga je in de middenklasse kijken bij Sharp, dan zal je uitkomen bij de ESGFD814QW3BX. Deze machine middenklas machine schommelt qua prijs tussen de €600,- en €700,-. Wat meteen opvalt ten opzichte van de ESGFB8143W3BX is zijn uitstraling. De machine ziet er qua design vele malen beter uit. Waar er bij de goedkope variant duidelijk op design is bespaard, is dat bij deze variant niet het geval. Veel van de functies die de goedkope variant heeft is bij deze machine ook gebruikt. Ook hierbij is de vulcapaciteit 8 kilo en beschikt hij over 15 programma's en de bekende beveiligingsprogramma's. Het verschil bij deze machine zit hem echt in het lawaai dat de machine maakt. Met zijn 39 decibel is de duurdere variant vele malen stiller. Welke wasmachine van deze twee machines het beste bij jouw past is dan ook een persoonlijke en financiële voorkeur. Wil je iets goedkoop en maakt het niet uit dat het wat meer herrie maakt? Ga dan voor de ESGFB8143W3BX. Toch liever wat meer design en een stille machine? In dat geval is de ESGFD814QW3BX de beste keuze.